top of page
Sök
  • Redaktionen

Pickleball lyser upp de Småländska skogarna


Ulf Öller Pickleballförbundet
Uffe Öller, Svenska Pickleballförbundets Utbildningsansvarig, hemmaförening Vetlanda Racketklubb

Pickleball sprudlar i Småland, vi fick en pratstund med en upptagen man Pickleballförbundets Utbildningsansvarig Ulf Öller och pratade om Ulfs engagemang i Ulfs hemmaförening Vetlanda Racketklubb och om vad som händer runt om i Småland just nu.


Tjena Uffe, hur är din Pickleballpuls?

- På en hög nivå och stigande! Olika Pickleballaktiviteter mest varje dag! Varje gång man öppnar mailen är det ngt med Pickleballanknytning i inkorgen. Härlig känsla!


Utvecklingen av Pickleball i Småland är ju smått  fantastiskt. Kan du beskriva lite om läget i Småland, vilka föreningar är aktiva och vad är på gång?

- Pickleball spelas organiserat på ca ett dussin platser i Småland just nu! Några till är på gång! En del som startat lite lugnt känns som tickande bomber som snart kommer att blomma ut för full! De städer där det växer är Vetlanda, Oskarshamn, Kalmar, Västervik, Tranås, Eksjö, Aneby, ,Sävsjö, Värnamo, Växjö och fler är på gång som Åseda osv.


Varför väljer så många föreningar att satsa på Pickleball i Småland tror du?

- Lätt att komma igång! Låg investering! Många nya medlemmar! Nya målgrupper som tar steget från läktaren och in på arenan.


Vad tror du om utvecklingen framåt, fortsätter denna våg?

- Jag tror vi bara har sett början än! Potentialen är enorm!


Ni själva har ju lyckats väldigt väl med att få många aktiva spelare och även vad gäller nyrekryteringen av medlemmar. Har du några tips att dela till övriga PickleballSverige hur man på kommer igång i sin förening?

- Sänk trösklarna! Rimliga avgifter! Låna ut racketar! Flexibla träningstider! Pickleball är DEN INKLUDERANDE SPORTEN och sprids från människa till människa!


Nu är snart dags för Sveriges nästa stora Pickleballturnering JW Open 2019 och det är ju din hemmaförening som står som värd. Hur ser intresset ut?

- Ser jättebra ut vi räknar med 100 starter!


Har du kanske redan några tips på vinnare i de olika klasserna, Vetlanda Racketklubb var ju lyckosamma i SM 2019. Blir det många hemmasegrare månne?

- Några hemmafavoriter finns det så klart! Men konkurrensen har redan hårdnat inte minst i närområdet!


Du är ju Utbildningsansvarig på Svenska Pickleballförbundet, den 6-7 September går Grundutbildning Pickleball av stapel ute på Bosön med hela 25 deltagare. Fullsatt med andra ord. Intresset för utbildning med fokus på verksamhetsutveckling verkar var stort?

- Underbart! Och logiskt! Många vill komma igång med verksamhet och behöver stöd inlednings! Viktigt att inte trassla in sig i en massa byråkratisk exercis utan att komma igång och inkludera fler människor och fler föreningar!


Vi vet att det finns stot intresse kring utbildningar där fokus mer ligger på ledarskap och träning, är det något som är på gång?

Det ligger i pipelinen ( min dator) och vi kommer snart att presentera en utbildning för hela PickleballSverige!


TIll sist, du är ju precis hemkommen från ett ”prova på event” i Göteborg, då har du en färsk rapport från västkusten antar vi?

Det stämmer bra det, Påvelunds Tennis & Badmintonklubb hade idag ett event för sina medlemmar. Det var fullt hus med många aha-upplevelser och massor med glada skratt! Vanligaste frågan: ”Hur fortsätter vi med detta”?! Svaret: PBTK kommer att köra öppna träningar två gånger/vecka från mitten av september! Även i Alelyckans sportcenter finns det möjlighet för Göteborgarna att utöva sin nya favoritsport! Och fler är på gång!


Låter fantastiskt Uffe, Tack och du vi syns i Småland Vetlanda den 5 oktober!

- Tack själv det gör vi, välkomna!


JW PickleballOpen 2019 i Vetlanda den 5 oktober


Svenska Pickleballförbundets utbildningar


Vetlanda Racketklubb på Facebook

Påvelunds Tennis & Badmintonklubb på Facebook

Alelyckans Sportcenter på Facebook


317 visningar0 kommentarer
bottom of page