top of page
Sök

Du är inbjuden till den stora festen, Välkommen!Välkommen till 2020 upplaga av Svenska Mästerskapen i Pickleball. Detta är verkligen idrottsarrangemanget för alla, där alla som vill har möjlighet att delta utifrån sin nivå och ambition. Vi hoppas den härliga stämningen som vi hade under vårt första och 2019 års mästerskap verkligen ytterligare få blomma ut.

Nytt för i år är alla nya klasser, totalt 45 klasser. Det finns klasser för alla oavsett nivå, ålder eller tidigare erfarenhet.
Osannolika 2019!

Vi lägger nu 2019 bakom oss. Ett år med mängder av fantastiska minnen. För första gången i Sverige hölls ett Svenskt Mästerskap i Pickleball hemma hos Nyköping. Pickleball var representerade under Riksidrottsförbundets SM-vecka i Malmö. Det blev nästan två veckor Pickleball i Båstad under ATP Swedish Open med nästan 5000 besökare. Pickleballförbundet turnerade Sverige runt tillsammans med Korpen Sverige och träffade hundratals nyfikna spelare och alla fantastiska föreningar. Utbildningar har genomförts på Bosön, nybakade ambassadörer har med energi tagit sporten vidare i sina respektive föreningar. Pickleball har varit omskrivna i Dagens Industri, Dagens Nyheter med flera tidningar, pratat om i Sveriges Radio, filmat i SVT och TV4.

2019 blev också året då man började bygga pickleballbanor utomhus, och flera hallar har börjat byggas innehållandes pickleballbanor. Pickleball fick också ett stort stort genombrott i skolan. Flertalet skolor använder nu Pickleball i skolan både vid undervisning men även under rasterna. Ett annat exempel från skolans värld är Pickleball används vid idrottslärarutbildningen på Linneuniversitetet.

Det största av allt är ändå att vi har blivit så många fler pickleballspelare och arrangörer runt om i Sverige. Vi är nu tusentals spelare och nästan 100 arrangörer. Under 2019 har över 10.000 provat att spela pickleball.

Det bästa av allt är resan vi gör tillsammans bara har börjat!

Hej 2020

SM 2019 Tillbakablick

Vi kan med största säkerhet säga att ingen annan sport har haft ett första Svenska Mästerskap som Pickleball. Vi blev till slut över 140 spelare som spelade över 280 matcher. På 13 banor spelades 26 matcher per timme. Hela mästerskapet genomfördes på ett sätt vi inte trodde var möjligt, arrangerat av fantastiska Korpen Nyköping i Nyköpings Arena. Stämningen gick nästan att ta på, så många människor som möttes inte bara på banan utan även runt om arenan och givetvis under lördagens bankett där närmare 110 personer deltog. Nu har vi laddat om för vårt andra mästerskap, vi hoppas att vi kan dubbla samtliga ovanstående siffror.

Go PickleballSverige nu har vi chansen att göra Svenska Mästerskapen i Pickleball 2020 till ännu ett oförglömligt minne!

Boende Scandic Täby till superbra pris för picklare!

Scandic Täby

Bo familjärt ett stenkast från E18 endast 10 minuters bilresa från centrala Stockholm. Här finns goda kommunikationer, stor fri parkering och med närhet till en av Stockholms största gallerior är det bara att shoppa loss.

Rum & Priser för deltagare i SM Enkelrum standard: 760kr Dubbelrum standard: 860kr

Obs! Finns begränsat antal, först till kvarn!

Uppge bokningskod : BTAE010520 Boka via webben Telefon: 08 517 354 00. Adress: Näsbyvägen 4, 183 30 Täby
SMBOLLEN - Franklin X-26Klasser

J15 (f. 2005 eller yngre) FLICK/POJK SINGEL, DUBBEL, MIXED


J18 (f. 2002 eller yngre) FLICK/POJK SINGEL, DUBBEL, MIXED


PARAPICKLEBALL OPEN


-3.5, Lätt DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


+3.5 DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


V50 (F. 1970 el. äldre) -3.5 DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


V50 (F. 1970 el. äldre) +3.5 DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


V60 (F. 1960 el. äldre) -3.5 DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


V60 (F. 1960 el. äldre) +3.5 DAM/HERR SINGEL, DUBBEL, MIXED


FAMILJEFAJTEN

Vi har även ett nytt koncept som vi kallar för familjefajten, vilket innebär att man bildar lag bestående av två seniorer och två juniorer. Man spelar 1 senior dubbel, 1 juniordubbel och två stycken generationsdubblar. Stafetträkning gäller vilket betyder att poängen tas med till nästa match!


Givetvis har vi dukat bordet för en ny lyckad bankett med massor av folk, mat och underhållning under lördag kväll, 2019 var vi 110 deltagare det dubblar vi lätt va?!


Vi har laddat för en fest utöver det vanliga i dagarna tre, Välkomna till Täby i maj!


ANMÄLAN & INFO:


Bankett

Givetvis har vi dukat bordet för en ny lyckad bankett med massor av folk, mat och underhållning under lördag kväll, 2019 var vi 110 deltagare det dubblar vi lätt va?!

Vi har laddat för en fest utöver det vanliga i dagarna tre, Välkomna till Täby i maj!


Tid och plats:

1 maj. 19:00 – 3 maj 16:00, 2020

Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16, 183 64 Täby, Stockholm, Sverige

Klasser:

I alla klasser inbjuds till spel i 3 kategorier singel, dubbel och mixed OBS! Varje kategori/klass har begränsat antal platser. Minst 8 anmälda spelare/par krävs i varje kategori/klass.


Spelform:

Alla kategorier spelas med inledande poolspel. Därefter gäller singel round elimination (A och B slutspel). Där vinnarna i poolspelet går till A-slutspel och förlorarna till B-slutspel. Alla spelare garanteras minst 4 matcher per klass.


Tävlingsregler:

Tävlingen spelas enligt de regler som angetts av Svenska Pickleballförbundet och angetts på hemsidan.


Vem kan delta?

Alla som har ett svenskt personnummer är välkomna att delta.


Spelplats:

Täby RacketCenter Avgifter: - Senior 400:-/klass - J18/J15 200:-/klass


Anmälan:

Gör endast via minpickleball.se

Anmälan är ej giltig innan betalning skett. Sista anmälningsdag är 2020-03-31.


Event Facebook


Support


Min Pickleball:


Ring oss och prata Pickleball!

08-121 322 84

316 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page