top of page
Sök
  • Skribentens bildRedaktionen

Första Svenska Mästerskapen i Pickleball är i mål. Sverige vi var redo!

Uppdaterat: 3 sep. 2019


Den 26-28 april 2019 fick vi uppleva det historiska första Svenska Mästerskapet i Pickleball.

Vilken helg vi alla fick uppleva sen. Vi Svenska Pickleballförbundet vill rikta ett stort varmt tack till vår arrangör Korpen Nyköping som gjorde detta mästerskap möjligt på ett högklassigt sätt. Med stort engagemang och kunnande möjliggjorde Korpen Nyköping att 140 deltagare från olika delar i landet genomförde totalt 264 matcher.

Något som fastnade hos oss var det gemyt som genomsyrade denna helg på Rosvalla Arena. Denna familjära lättsamma stämningen är något vi ska vårda vid kommande sammankomster och arrangemang. Vi tror att detta är en viktig framgångsfaktor för sporten då Pickleball är sprungen ur ett familjesammanhang. Att mötas, bli sedd, tilltalas och vara accepterad för den man är. Den gemenskap vi upplever genom Pickleball kan vara en inspiration eller kanske till och med en förebild i andra sammanhang i vårt samhälle.

Tack alla ni, spelare, ledare, funktionärer, arrangörer och åskådare för att ni gjorde just det under denna mästerskapshelg.

Vi ska inte glömma att det fanns de som åkte från Rosvalla Arena med guldpokal i sin väska. Självklart fantastiska vinnare, bäst i Sverige dessutom. Men innan vi på fredagen hade öppnat portarna för att ta emot alla förväntansfulla potentiella vinnare så var vi redan alla vinnare. Pickleball i Sverige bygger folkhälsa på ett sätt som är tämligen unikt. Många vi träffade, berättade entusiastiskt att de aldrig varit särskilt intresserade av idrott än mindre av att idrotta eller för den delen röra på sig. Men att de nu hade funnit Pickleball.

Det mina vänner är att förbättra folkhälsan i ett land!

Tillsammans lyckas vi med något som ses som en enorm utmaning i vårt samhälle på så många sätt.

Vår entusiasm för sporten är inte bara vår egen, vi påverkar faktisk varandra.

Vem är då bäst i Sverige? Se alla resultaten här.(kommer snart.)

Vad vore Svenska Mästerskapet i Pickleball 2019 utan fantastiska partners.

Utan ert arbete blir vårt arbete en omöjlighet.

Tack!

Gumshallen

Nyköpings Kommun

Rosvalla Arena

Nyköpingsguiden

Svensk Pickleball

Tipe

Unisport

GSL Head Pickleball

Engage Sports

Onix Pickleball

TMPR Sports

Unique Sports/Tourna Pickleball

Vitamin Well

Profiltryck i Sörmland

Brand Slam

Beans in Cup

Östtorps VVS

ICA Kvantum Oxelösund

Learningwell

Instrumentcenter

Advertising Products


263 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Svenska Pickleballförbundet beslutade den 19 januari 2023 att tillsätta Projekt Pickleball. Projektets uppdrag var i korthet att beskriva för- och nackdelar för Svenska Pickleballförbundet (Pickleball

bottom of page