top of page
Sök

Första Svenska Mästerskapen i Pickleball är i mål. Sverige vi var redo!

Uppdaterat: 3 sep. 2019


Den 26-28 april 2019 fick vi uppleva det historiska första Svenska Mästerskapet i Pickleball.

Vilken helg vi alla fick uppleva sen. Vi Svenska Pickleballförbundet vill rikta ett stort varmt tack till vår arrangör Korpen Nyköping som gjorde detta mästerskap möjligt på ett högklassigt sätt. Med stort engagemang och kunnande möjliggjorde Korpen Nyköping att 140 deltagare från olika delar i landet genomförde totalt 264 matcher.

Något som fastnade hos oss var det gemyt som genomsyrade denna helg på Rosvalla Arena. Denna familjära lättsamma stämningen är något vi ska vårda vid kommande sammankomster och arrangemang. Vi tror att detta är en viktig framgångsfaktor för sporten då Pickleball är sprungen ur ett familjesammanhang. Att mötas, bli sedd, tilltalas och vara accepterad för den man är. Den gemenskap vi upplever genom Pickleball kan vara en inspiration eller kanske till och med en förebild i andra sammanhang i vårt samhälle.

Tack alla ni, spelare, ledare, funktionärer, arrangörer och åskådare för att ni gjorde just det under denna mästerskapshelg.

Vi ska inte glömma att det fanns de som åkte från Rosvalla Arena med guldpokal i sin väska. Självklart fantastiska vinnare, bäst i Sverige dessutom. Men innan vi på fredagen hade öppnat portarna för att ta emot alla förväntansfulla potentiella vinnare så var vi redan alla vinnare. Pickleball i Sverige bygger folkhälsa på ett sätt som är tämligen unikt. Många vi träffade, berättade entusiastiskt att de aldrig varit särskilt intresserade av idrott än mindre av att idrotta eller för den delen röra på sig. Men att de nu hade funnit Pickleball.

Det mina vänner är att förbättra folkhälsan i ett land!

Tillsammans lyckas vi med något som ses som en enorm utmaning i vårt samhälle på så många sätt.

Vår entusiasm för sporten är inte bara vår egen, vi påverkar faktisk varandra.

Vem är då bäst i Sverige? Se alla resultaten här.(kommer snart.)

Vad vore Svenska Mästerskapet i Pickleball 2019 utan fantastiska partners.

Utan ert arbete blir vårt arbete en omöjlighet.

Tack!

Profiltryck i Sörmland


266 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page