top of page
Sök
  • Skribentens bildRedaktionen

Kära idrottssverige, Ni är välkomna.

Uppdaterat: 5 okt. 2020


Vi ör nu snubblande nära 200 starter i Svenska Mästerskapet Pickleball 2019. Med allra största säkerhet första gången en ny sport har haft en sådan tillströmning under sitt första mästerskapsår.   Har är nycklarna till varför sporten växer som den gör. Familjesport Alla kan spela Pickleball, från 5 år till 95 år. Pickleball togs fram av några familjer i Seattle på 60-talet som under sin semester fick denna smått geniala idé Pickleball för att roa sina uttråkade barn. Detta märks utifrån dess egenskaper, och idag spelar ofta hela familjer tillsammans, vilket är en ”wow-upplevelse” för många som är nya till sporten. Skonsamt mot kroppen En paddel väger ca 200 gr och bollen ca 20 gr, belastningsskador är väldigt ovanliga. Man spelar dessutom sporten utifrån ens förmåga att ex röra sig. De första 2 miljonerna som spelade i Pickleball i USA var seniorer, som fann ett spel där man faktisk också kan spela lite långsammare och där man inte behöver springa så mycket men ändå få ett eftertraktat tävlingsmoment. Chess on a court. Jämställt från början Mixed dubbel är den populäraste klassen i Pickleball. ALLA spelar tillsammans och mot varandra. Strategi viktigare än muskelstyrka! Socialt! Man samlas ofta i blandade grupper om 20-30 personer och spelar Pickleball tillsammans. Det är korta sociala matcher, man spelar på en liten bana, alla träffar alla och alla pratar med alla. Enkelt att lära Vi brukar ofta säga att du lär dig Pickleball på 3 min och det är faktiskt sant. Efter några minuter kan ALLA spela bollen 10 gånger över nät och kan därmed börja spela en enklare match. Enkelt och billigt att erbjuda Man kan spela Pickleball på nästan vilket underlag som helst och nästan var varsom helst. Ingen särskild takhöjd är nödvändig. Banans mått är densamma som en badmintonbana. T ex kan ett portabelt pickleballnät sättas upp på en parkeringsplats eller varför inte tejpa upp fyra banor på en tennisbana. Utrustningen är billig, en paddel att börja med kostar från några hundralappar och en boll för några tior. Det finns några platser kvar i Pickleball SM för mer info and anmälan! https://pickleballsm.se Vill ni komma igång nu eller mediafrågor ring oss 08-121 322 84 (Vard & helger 08.00 - 20.00) eller maila oss kansli@pickleballsweden.org Eller kontakta oss via DM på alla sociala medier. Https://Facebook.com/pickleballsweden Https://instagram.com/pickleballsweden  253 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Svenska Pickleballförbundet beslutade den 19 januari 2023 att tillsätta Projekt Pickleball. Projektets uppdrag var i korthet att beskriva för- och nackdelar för Svenska Pickleballförbundet (Pickleball

bottom of page