top of page
Sök
  • Skribentens bildRedaktionen

Hallå där Emil Eklund


Vi fick förmånen att samtala med Emil Eklund på Korpen i Nyköping som i helgen arrangerade Sveriges första Pickleballturnering.

Så här någon dag efteråt, hur känns det att ha arrangerat Sveriges första Pickleballturnering?

Det känns naturligtvis otroligt häftig och rolig att ha fått varit med och arrangerat detta event. Vi hade en fantastisk helg i Nyköping och spelarna var helt underbara! Vi har fått flera positiva kommentaren om arrangemanget både via sociala medier, mail, telefon o.s.v.

Vad är ditt mest bestående intryck från turneringen?

Det är 2 st intryck. Dels var det i samband med att alla glada deltagare kom och vi samlades i en konferenslokal för en kort presentation och genomgång. Man kände att det fanns en viss nervositet men även stor förväntansfullhet och glädje inför turneringen. Sen är det även ett ögonblick ifrån finalmatchen, en match som blev en riktig omgång. Lagen var väldigt jämna och bollduellerna var oftast intensiva. Efter en tuff boll i sista setet där alla 4 spelare kämpat rejält så såg det ut som att dom tänkte ”oh herregud, hur ska jag orka det här” men sen drog dom ett par djupa andetag och fortsatte spela riktigt bra!

Berätta lite om verksamhet i Nyköping?

Vi har en hall i Nyköping där vi kombinerar bl.a. racketsport, gym och några bollsporter. Hallen ägs av Korpen Nyköping och vi har t.ex. motionsserier och barngrupper igång men hallen är öppen för alla. Varje vecka under säsong besöks vi av allt från privatpersoner och föreningar till företag och skolor!

Emil Eklund, biten av Pickleball

Hur kommer det sig att ni valde sporten Pickleball i Nyköping?

Av en slump såg jag se ett klipp på internet där man spelade pickleball. Jag tyckte att det såg intressant och roligt ut så sökte efter information på svenska och hittade Svenska Pickleballförbundets hemsida. Jag ville veta mer och kontaktade dem för att se om det fanns någon möjlighet att få mer info och om det var möjligt att börja spela aktiviteten hos. Det var enkelt att få kontakt och jag fick en väldigt fin respons och samarbetet med förbundet har varit fantastiskt. Vi ångrar inte en sekund att vi vågade prova och satsa på pickleball!

Vad tror du om framtiden för Pickleball i Sverige?

Vi tror stenhårt på denna sport! Det är väldigt enkelt att komma igång och den passar dom flesta. Det spelar ingen roll om du är gammal/ung, tjej/kille o.s.v. Dessutom är det är en social sport och vi tror att pickleball kommer hjälpa till och öka intresset för racketsport överlag! I Nyköping planerar vi redan nästa steg med både seriespel och fler event,

Har du några tips för andra som vill starta upp Pickleball i sin verksamhet?

Absolut, börja med att kontakta förbundet eller sök upp en hall där ni kan prova. När man har spelat 5 minuter så är man fast!

Vad tycker du är viktig att vi som Förbund kan hjälpa dess medlemmar med för utveckla sin verksamhet?

Som jag nämnt tidigare så har vi haft ett väldigt bra samarbete och vi värdesätter den stöttning som vi fått initialt väldigt mycket. Jag tycker att det är viktigt att förbundet fortsätter sprida information om pickleball och det vore kul om det fanns mer material på svenska. Än så länge är det utbudet lite begränsat i och med att sporten är relativt ny i Sverige men då vi tror att sporten kommer växa lavinartat så kommer säkerligen även mer material

Lyckliga finalister i Sveriges första Pickleballturnering

Tills sist, har du blivit biten av Pickleball? Spelar du själv?

Trots att vi bara haft sporten hos oss i 6 veckor så har jag hunnit spela med 13 olika personer så ja, det får jag nog säga. Jag kommer ihåg när vi fick ner material (rack och bollar) ett par dagar innan vi skulle lansera pickleball och jag och en kollega skulle lite snabbt hjälpas åt att sätta upp ett nät... Det slutade med att vi spelade i 35-40 minuter och sen var vi tvungna att sluta för att banan var uthyrd.

Vi tackar Emil för pratstunden och ser fram emot att följa och stötta Korpens satsning på Pickleball i Nyköping!

Vill ni också arrangera en Pickleballturnering?

Genom förbundet kan ni precis som Korpen Nyköping låna exempelvis IFP-godkända nät, tillfälligt utöka ert utbud av lånerack, bistå med regelgenomgångar och domarstöd. Förbundet stöttar er hela vägen från planering till genomförande av turnering.

Mer info Korpen Nyköping och Gumshallen:

http://idrottonline.se/KorpforeningNykoping-Korpen/GUMSHALLEN1

https://www.facebook.com/Gumshallen/

Läs mer om turneringen turneringen:

https://www.facebook.com/pickleballsweden/posts/1573407776114150

#SvenskPickleball #PickleballKorpen

134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page