top of page
Sök
  • Skribentens bildRedaktionen

Succé i Stockholm - Racket Sports United


Det blev succé när eventet "Racket Sports United - Pickleball Racketlon" gick av stapeln 07.30 i Enskede Rackethall i södra Stockholm under helgen. Ett event som syftade till att visa upp racketsport som träningsform och matchspel, öppet för alla ung som gammal.

Racketlon clinics

Samtliga deltagare gavs möjlighet att få träna Racketlon tillsamman med spelare av yppersta världsklass. På plats fanns bl a den forna världsmästaren Stefan Adamsson som gav alla hugade en clinic i Squash. Mika Hasmats erbjöd en "deep dive" i bordtennis där man pratade material, taktik och träning. Leo Östborg höll uppskattade privatlektioner i badminton samt förbundskapten Patrik Wartia tog hand om tennisen, där fokus låg på hur man som spelare kan förbättra sin teknik som t ex justera sin serve.

Öppet hus för alla nyfikna på bana 1 och 2

Pickleballförbundet hade "öppet hus" för alla nyfikna på bana 1 och 2 där det förutom matchspel och träning även berättades om Pickleball och dess historia, regler, taktik, hur man kan komma igång att träna och spela Pickleball.

När dagen var slut hade ett trettiotal provat pickleball.

Pickleball - familjesporten

Att Pickleball är sport för hela familjen var något som verkligen bekräftades av flera familjer under lördagen. Redan efter några minuter så var man igång och spelade med och mot varandra.

En stockholmsfamilj provar på pickleball på bana 1. Pickleball är en fantastisk träningsform där hela kan spela tillsammans från första stund.

Pickleball vs Racketlon

Som avslutande aktivitet i hallen bestod i att racketlons hjältar utmanades i Pickleball.

Uppskattad aktivitet och grymt kul för alla inblandade. Efter många tuffa kamper och långa bolldueller får vi nog säga att vi alla som är intresserade av racketsport stod som segrare.

Några ord vi tar med oss!

"Tack för en fantastiskt rolig och trevlig spelning. Och så lyxigt att få instruktioner i olika sporter"

"Sjukt bra, längtar redan efter nästa tillfälle"

"Grymt arrangerat, nästa gång kommer vi hela familjen"

Tack!

Ett stort tack till alla som kom samt givetvis ni som gjorde denna dag möjlig:

Förbundskapten Patrik Wartia som hjälpt till att arrangera detta

Stefan Adamsson

Mika Hasmats

Leo Östborg

Enskede Rackethall

Raqt

Fler bilder från Racket Sport United - Pickleball Racketlon

#PickleballStockholm

191 visningar0 kommentarer
bottom of page